5
May
2020

Teambuilding in deze tijd? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet!

Om in deze tijd op een leuke, niet werk gerelateerde manier verbonden te blijven met je collega’s is wellicht moeilijker dan gedacht. Om je op weg te helpen hebben we een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet, zodat je ook nu kunt werken aan die teambuilding. In ons vorige artikel informeerde wij je al over de verruiming van de vrije ruimte in de Werkkostenregeling. Deze verruiming betekent dat je als organisatie eenmalig meer mag doen voor je medewerkers zonder dat dit direct extra geld kost. En aangezien we voorlopig nog met z’n allen vanuit huis werken, hebben wij hieronder een lijstje gemaakt van alternatieven die toch een bijdrage leveren aan de teambuilding!


VI-BINGO
Wat is er nu leuker dan een ouderwets potje bingo?! Vandaag de dag omgetoverd tot een VI-BINGO. Wat is hier voor nodig: een werkende bingoset, bingokaarten, leuke prijsjes, een lekkere Tony Chocolonely en niet te vergeten een goede internetverbinding (je wil natuurlijk geen balletje missen 😉). Voorzie je collega’s per post van dit leuke bingopakketje en iedereen heeft gegarandeerd een leuke afsluiting/break van de werkweek.  

Schik via video call een mooi boeket
Eén van onze favorieten is de (online) bloemschikcursus! Via de lokale bloemisten kun je gemakkelijk de bloemen en benodigdheden bij je collega’s laten bezorgen. Het enige wat je collega’s zelf nog moeten regelen is het omtoveren van het thuisbureau tot een geschikte bloemschikwerkplek. Plan een virtuele meeting in met één van de lokale bloemisten en je hebt een super leuke teambuildingsactiviteit - op afstand! Daarnaast steun je hiermee natuurlijk ook de bloemisten in de omgeving.

Niet-in-de-pub-quiz
Je hebt het de afgelopen tijd vast al eens voorbij zien komen: de digitale pubquiz. Super leuk om dit ook voor je collega’s te organiseren inclusief een bezorgpizza of bierpakket en lokale snack bijvoorbeeld. Een tip: gebruik voor deze pubquiz de tool Kahoot!. De resultaten van de quiz zijn hier direct zichtbaar en verwerkt in leuke grafieken. Zo weet je precies wie je nog moet inhalen om in die top 3 terecht te komen. Hebben jullie dit kwartaal een bepaald thema? Zorg dan dat de vragen hierop zijn afgestemd, wel zo leuk!  

La la la.. karaoke
Karaoke alleen leuk in een karaokebar? Zeker niet! Via een tool als KaraFun is een karaokemiddag inclusief een catalogus waar alle muzikale voorkeuren vertegenwoordigd zijn zo geregeld! Nodig al je collega´s (virtueel) uit, deel je scherm en de zangwedstrijd kan beginnen. De winnaar? Die wordt collectief gekozen en verdient een cadeaukaart naar keuze!

W & W (wijn en whisky) proeverij
Een leuke activiteit voor op de vrijdagavond? Organiseer een virtuele wijn en whisky proeverij met je team. Je hebt namelijk heel eenvoudig kant en klare proeverijtjes die per post bezorgd kunnen worden. Schakel een whisky én wijn expert in (misschien wel een collega of een oom van een collega) en proeven maar!  

We hopen dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan om samen met je collega’s ook op afstand te kunnen werken aan de teambuilding! Wil je een idee uit dit lijstje of een idee uit eigen koker uitvoeren? Neem dan eens contact met ons op. Via de Pimm® cadeaushop bestel je namelijk diverse cadeaus en attenties om de teambuildingsactiviteit(en) en andere gelegenheden compleet te maken en je collega’s gemotiveerd te houden!

Neem contact op >

download hier →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
PIMM op bezoek bij:Multi Flora! 🌸
lees verder    →
Deze geefmomenten komen er aan!
Zie hier welke Geefmomenten op de planning staan!
lees verder    →
Ben jij dit jaar het haasje om een paasattentie voor jouw collega's te kiezen?
Doe hier je inspiratie op voor een feestelijk Pasen!
lees verder    →
Een goed attentiebeleid, waar moet je beginnen?
Myrthe, Customer Success Manager bij Pimm®, vertelt jou wat een attentiebeleid is en waarom deze zo belangrijk is voor jouw organisatie.
lees verder    →
Werkkostenregeling (WKR) 2024: Hoe gebruik je het?
Hoe werkt het en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het je kort en krachtig uit!
lees verder    →
Het aantal leveranciers verminderen in 3 stappen
in 3 stappen.
lees verder    →