8
June
2016

Planten voor een effectieve werkplek

Planten op de werkplek. Ze doen meer voor je personeel dan op het eerste gezicht lijkt. Ze zijn vast niet het eerste waar je aan denkt als je de productiviteit en creativiteit op de werkplek wilt verhogen. Think again. Deze stille groene krachten zijn essentieel voor een gezonde, prettige werkplek.  

Onderzoek laat zien dat een goede werkomgeving de productiviteit aanzienlijk kan verhogen. Niet alleen een ergonomisch verantwoorde zithouding, fijne collega’s en goede koffie dragen daaraan bij. Ook de aanwezigheid van planten op kantoor doet wonderen voor het welzijn van collega’s. Hoe?

Groen reduceert stress
Kleur zorgt voor sfeer. Sommige werkruimtes vragen om stimulerende kleuren, zoals brainstormplekken. Andere kleuren zorgen juist voor kalmte en rust. Zoals de kleur groen! Groen reduceert stress, wat de productiviteit en creativiteit verhoogt. Kantoren midden in de stad, of drukke open office plans zijn prettiger om in te werken wanneer je als werknemer veel zicht op groen hebt. Dit kan al in de vorm van een groen geverfde muur, maar ook met planten.

Natuur bevordert welzijn
Niks is fijner dan in het weekend een stevige wandeling door het bos maken. De natuur helpt ons ontspannen, maakt ons weerbaarder tegen stress en verbetert onze stemming. Zelfs van alleen het kijken naar de natuur verlaagt onze bloeddruk al. De natuur letterlijk naar binnen halen dus, met een moderne plantenwand of simpelweg veel kamerplanten. En zet ze dan ook op zichtbare plekken neer.

Planten zuiveren lucht
Alle planten zorgen voor extra zuurstof en verhogen de luchtvochtigheid in de ruimte. Zeker in de goed geïsoleerde kantoren van tegenwoordig is dat geen overbodige luxe. Bovendien blijven in zulke ruimtes veel afvalstoffen hangen die niet weg kunnen. Ongemerkt plegen deze stoffen een aanslag op je gezondheid. Goed om te weten dat sommige (maar niet alle!) planten een luchtzuiverende werking hebben. Als natuurlijke luchtverfrissers nemen hun bladeren de schadelijke stoffen in een ruimte op en slaan die vervolgens op of breken ze af in hun wortels. Zo zuiveren ze de lucht die je inademt, verminderen ze gezondheidsklachten en zorgen ze voor betere prestaties op de werkvloer.

Ogreen Clean Machines
Niet alle planten werken even luchtzuiverend. Sommige planten kunnen een ruimte van wel 30 vierkante meter zuiveren, anderen juist helemaal niet. Gelukkig hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. De ‘Clean Machines’ van Ogreen zijn een selectie duurzaam geteelde planten, speciaal uitgekozen op hun luchtzuiverende kwaliteiten. Ook in de cadeaushop van Pimm® kun je nu terecht voor de planten van Ogreen. Een bijzonder cadeau (voor medewerkers en/of relaties) om de kantoorplek direct aangenamer en productiever te maken!


download hier een kant-en-klaar attentiebeleid template →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
Van wie maak jij een blij ei?
Op 9 en 10 april is het Pasen!
lees verder    →
De kracht van een compliment
lees hier waarom oprechte waardering belangrijk is!
lees verder    →
Een goed attentiebeleid, waar moet je beginnen?
Myrthe, Customer Success Manager bij Pimm®, vertelt jou wat een attentiebeleid is en waarom deze zo belangrijk is voor jouw organisatie.
lees verder    →
Pimm Solutions trekt investeerder Capital A aan voor volgende groeifase
lees verder    →
Hoe gebruik je de werkkostenregeling (WKR) in 2023?
Vind jij de regels rondom WKR ook zo ingewikkeld? Wij hebben de WKR-regels van 2023 op een rijtje gezet!
lees verder    →
Top 5 attenties om de goede voornemens te stimuleren
bekijk hier de leukste cadeaus voor een kickstart van 2023
lees verder    →