8
June
2016

Planten voor een effectieve werkplek

Planten op de werkplek. Ze doen meer voor je personeel dan op het eerste gezicht lijkt. Ze zijn vast niet het eerste waar je aan denkt als je de productiviteit en creativiteit op de werkplek wilt verhogen. Think again. Deze stille groene krachten zijn essentieel voor een gezonde, prettige werkplek.  

Onderzoek laat zien dat een goede werkomgeving de productiviteit aanzienlijk kan verhogen. Niet alleen een ergonomisch verantwoorde zithouding, fijne collega’s en goede koffie dragen daaraan bij. Ook de aanwezigheid van planten op kantoor doet wonderen voor het welzijn van collega’s. Hoe?

Groen reduceert stress
Kleur zorgt voor sfeer. Sommige werkruimtes vragen om stimulerende kleuren, zoals brainstormplekken. Andere kleuren zorgen juist voor kalmte en rust. Zoals de kleur groen! Groen reduceert stress, wat de productiviteit en creativiteit verhoogt. Kantoren midden in de stad, of drukke open office plans zijn prettiger om in te werken wanneer je als werknemer veel zicht op groen hebt. Dit kan al in de vorm van een groen geverfde muur, maar ook met planten.

Natuur bevordert welzijn
Niks is fijner dan in het weekend een stevige wandeling door het bos maken. De natuur helpt ons ontspannen, maakt ons weerbaarder tegen stress en verbetert onze stemming. Zelfs van alleen het kijken naar de natuur verlaagt onze bloeddruk al. De natuur letterlijk naar binnen halen dus, met een moderne plantenwand of simpelweg veel kamerplanten. En zet ze dan ook op zichtbare plekken neer.

Planten zuiveren lucht
Alle planten zorgen voor extra zuurstof en verhogen de luchtvochtigheid in de ruimte. Zeker in de goed geïsoleerde kantoren van tegenwoordig is dat geen overbodige luxe. Bovendien blijven in zulke ruimtes veel afvalstoffen hangen die niet weg kunnen. Ongemerkt plegen deze stoffen een aanslag op je gezondheid. Goed om te weten dat sommige (maar niet alle!) planten een luchtzuiverende werking hebben. Als natuurlijke luchtverfrissers nemen hun bladeren de schadelijke stoffen in een ruimte op en slaan die vervolgens op of breken ze af in hun wortels. Zo zuiveren ze de lucht die je inademt, verminderen ze gezondheidsklachten en zorgen ze voor betere prestaties op de werkvloer.

Ogreen Clean Machines
Niet alle planten werken even luchtzuiverend. Sommige planten kunnen een ruimte van wel 30 vierkante meter zuiveren, anderen juist helemaal niet. Gelukkig hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. De ‘Clean Machines’ van Ogreen zijn een selectie duurzaam geteelde planten, speciaal uitgekozen op hun luchtzuiverende kwaliteiten. Ook in de cadeaushop van Pimm® kun je nu terecht voor de planten van Ogreen. Een bijzonder cadeau (voor medewerkers en/of relaties) om de kantoorplek direct aangenamer en productiever te maken!


download het WKR stroomschema →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
Op zoek naar een origineel Paasgeschenk?
bekijk hier onze top 5 paascadeaus
lees verder    →
Totale kosten versus de prijs
Hoe kun je als inkoper kosten reduceren?
lees verder    →
Jubileum of verjaardag vergeten?
Zo sta je stil bij elk bijzonder moment
lees verder    →
Werkkostenregeling (WKR) in 2022
Alle veranderingen voor jou op een rijtje
lees verder    →
TOP 5 leukste Sintattenties
voor zowel de thuiswerkers als de Sintfeestjes op kantoor!
lees verder    →
Vernieuwde shop voor zakelijke attenties
ook niet-klanten kunnen nu zelf bestellen via zakelijkeattenties.nl
lees verder    →