1
August
2019

Pimm® zet in op duurzame ontwikkeling en groei

Sinds de oprichting, 6 jaar geleden, is Pimm® Solutions explosief gegroeid. Een cruciale rol hierin is weggelegd bij de medewerkers. Een groeiende organisatie vraagt meer van haar medewerkers, waardoor de directie het belangrijk heeft bevonden te investeren in de betrokkenheid, bevlogenheid en gezondheid van de medewerkers van Pimm®. Om een duurzame groei van zowel de medewerkers als de organisatie te realiseren dient de strategie helder en passend te zijn.  

Kathleen Oerlemans in functie als externe adviseur vanuit Flow. heeft Pimm® begeleid in het ontwikkelen en implementeren van een duidelijke strategie voor een duurzaam personeelsbeleid, die de groei van organisatie en medewerkers stimuleert. Hiervoor zijn de Rockefeller Habits geïntroduceerd, wat dient als kapstok voor de uitgevoerde activiteiten behorend tot het verbetertraject. Hieronder lees je meer over de activiteiten die Pimm® heeft ondernomen om duurzame ontwikkeling te realiseren, mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds van de Europese Unie.

Eén van de activiteiten betreft het creëren van structuur zodat werknemers kunnen communiceren over hun taken, obstakels, prioriteiten en werkdruk. Vanuit de theorie van de RFH heeft Pimm® gekozen voor een gestructureerd vergaderritme. Per dag (daily), week (weekly), maand (monthly), kwartaal (quarterly) en jaar (annual) worden standaard vergaderingen gehouden. Dit heeft gezorgd voor meer duidelijkheid en minder werkstress.

Ook is er behoorlijk wat creativiteit ingezet om de kernwaarden te laten leven onder het personeel. De kernwaarden zijn vertaald in verschillende aspecten van het bedrijf, onder andere door de vormgeving ervan inhet kantoor en de organisatie van extra activiteiten tijdens de quarterly’s.

Daarnaast zijn er verschillende sportieve- competitieve- en voedingsacties geïmplementeerd. Doorlopende activiteiten zoals een bootcamp en wekelijks kantoorfruit houden de medewerkers gezond en vitaal. Dit heeft zich geuit in een lager ziekteverzuim en gelukkigere medewerkers.

Het talent binnen Pimm® wordt behouden door medewerkers te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling, ambitie en vaardigheden. Zij hebben de kans gekregen zich te ontwikkelen en zijn daardoor terecht gekomen op een plek die het beste bij ze past. Om dit te realiseren zijn er onder andere scorecards opgesteld en POP-gesprekken geïntroduceerd.

Ten slotte zijn de verschillende teams betrokken in het opzetten van hun eigen doelstellingen. Per afdeling worden er prioriteiten voor het aankomende kwartaal opgesteld, waarbij er in ieder kwartaal een nieuw thema wordt geïntroduceerd. Hierdoor krijgen de medewerkers het gevoel onderdeel te zijn van de groei en zijn zij bewust van hun invloed hierop.

In de beoogde situatie voelen medewerkers zich veilig, prettig, gehoord, gemotiveerd, betrokken, gezond en zelfstandig. Zij voelen zich onderdeel van het groeiende bedrijf en zetten zich maximaal in om zowel zichzelf als de organisatie te doen groeien. Én met resultaat! Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds van de Europese Unie.

download hier →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
PIMM op bezoek bij:Multi Flora! 🌸
lees verder    →
Deze geefmomenten komen er aan!
Zie hier welke Geefmomenten op de planning staan!
lees verder    →
Ben jij dit jaar het haasje om een paasattentie voor jouw collega's te kiezen?
Doe hier je inspiratie op voor een feestelijk Pasen!
lees verder    →
Een goed attentiebeleid, waar moet je beginnen?
Myrthe, Customer Success Manager bij Pimm®, vertelt jou wat een attentiebeleid is en waarom deze zo belangrijk is voor jouw organisatie.
lees verder    →
Werkkostenregeling (WKR) 2024: Hoe gebruik je het?
Hoe werkt het en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het je kort en krachtig uit!
lees verder    →
Het aantal leveranciers verminderen in 3 stappen
in 3 stappen.
lees verder    →