9
July
2023

Ecologische voetafdruk verminderen op kantoor? Wij hebben wat voor je!

Het nieuwe jaar is in zicht en dat betekent dat er een belangrijke verandering op komst is voor werkplekken overal in het land. Vanaf 1 januari 2024 zijn wegwerp bekers officieel verboden op de werkvloer. Herbruikbare bekers worden de nieuwe norm. Jasper, Manager Commerciële Binnendienst bij Pimm®, vertelt jou meer over deze nieuwe wetgeving.

''Herbruikbare bekers? Is dat echt nodig?'' hoor ik je denken. JA! Dat is zeker nodig. Laten we eerlijk zijn, die wegwerpbekers hebben hun tijd wel gehad. Het gebruik van wegwerpbekers heeft een grote impact op het milieu, omdat ze vaak niet goed worden gerecycled en daardoor uiteindelijk op de vuilnisbelt of in de oceanen terechtkomen.

Dat idee maakt je vertrouwde bakkie koffie in de ochtend een stuk minder lekker, vinden wij bij Pimm®. In deze blog zet ik op een rijtje waarom wegwerpbekers slecht zijn voor het milieu en wat herbruikbare bekers zo’n goed idee maakt. (tip; regel het snel om boetes te voorkomen!)

Waarom zijn wegwerp bekers slecht voor het milieu?

Wegwerp bekers, gemaakt van plastic en papier, zijn door de jaren heen een alledaags verschijnsel geworden. Maar achter hun gemak schuilt een groeiende milieu-impact. Hier zijn enkele redenen waarom wegwerp bekers zo schadelijk zijn:

Grondstoffen en energieverbruik: De productie van wegwerp bekers vereist aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen, zoals aardolie voor plastic en hout voor papier. Bovendien is het productieproces energie-intensief, wat bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen.

Korte gebruiksduur: Het schrijnende probleem van wegwerp bekers is dat ze maar eenmalig worden gebruikt, vaak slechts voor enkele minuten. Na gebruik belanden ze op stortplaatsen of in de natuur, waar ze honderden jaren nodig hebben om af te breken.

Plastic vervuiling: Plastic wegwerp bekers zijn beruchte boosdoeners als het gaat om plastic vervuiling in oceanen en ecosystemen. Ze breken uiteindelijk af tot microplastics, die hun weg vinden naar waterwegen en de voedselketen binnendringen.


Kies voor Herbruikbare Bekers: Een Duurzame Stap voorwaarts

De overgang naar herbruikbare bekers is een positieve stap richting een schonere en gezondere planeet. Herbruikbare bekers bieden tal van voordelen:

Milieuvriendelijk: Herbruikbare bekers verminderen de behoefte aan de constante productie van wegwerp bekers, waardoor de druk op grondstoffen en energiebronnen afneemt.

Langere Levensduur: Dankzij hun duurzame materialen gaan herbruikbare bekers lang mee. Ze kunnen honderden keren worden gebruikt, waardoor de hoeveelheid afval drastisch wordt verminderd.

Minder Afval: Door te kiezen voor herbruikbare bekers verminderen bedrijven niet alleen afval, maar dragen ze ook bij aan het verminderen van plastic vervuiling en de impact ervan op het milieu.

Waarschijnlijk heb je nu wel door hoe belangrijk deze nieuw wetgeving is voor onze planeet. Nu nog doorvoeren binnen jouw organisatie. En zoals je misschien al wel verwacht, kunnen wij dit voor je realiseren!

Bij Pimm® zijn we vastbesloten om de overgang van jouw oude wegwerpbekers naar het duurzame alternatief zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit doen wij met onze herbruikbare bekers; volledig te customizen in eigen PMS kleur en huisstijl. Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een groenere toekomst. Regel het gelijk door hier een gratis sample aan te vragen!

download hier →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
PIMM op bezoek bij:Multi Flora! 🌸
lees verder    →
Deze geefmomenten komen er aan!
Zie hier welke Geefmomenten op de planning staan!
lees verder    →
Ben jij dit jaar het haasje om een paasattentie voor jouw collega's te kiezen?
Doe hier je inspiratie op voor een feestelijk Pasen!
lees verder    →
Een goed attentiebeleid, waar moet je beginnen?
Myrthe, Customer Success Manager bij Pimm®, vertelt jou wat een attentiebeleid is en waarom deze zo belangrijk is voor jouw organisatie.
lees verder    →
Werkkostenregeling (WKR) 2024: Hoe gebruik je het?
Hoe werkt het en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het je kort en krachtig uit!
lees verder    →
Het aantal leveranciers verminderen in 3 stappen
in 3 stappen.
lees verder    →