29
March
2017

Help Pimm® helpen!

De stemactie is inmiddels gesloten. Klik hier voor de uitslag >

Bij Pimm® vinden we dat iedereen persoonlijke aandacht verdient. Wanneer het goed gaat, zoals bij een jubileum, een nieuwe baan of een behaald target. Maar juist ook wanneer je net wat extra hulp nodig hebt of wanneer het even tegenzit.

Stem op je favoriete goede doel & team Pimm® gaat aan de slag
Normaal gesproken zijn wij alleen de schakel tussen de gever en de ontvanger van cadeaus, maar we steken ook graag zelf de handen uit de mouwen. We hebben daarom drie goede doelen geselecteerd die persoonlijke aandacht net zo belangrijk vinden als wij en die we een dagje extra hulp willen bieden. De selectie bestaat uit:

1. Logeerhuis De Buren

2. Ronald McDonald Huis Sophia

3. Café NL

Help ons helpen!
Het liefst zouden we alle doelen helpen, maar we moeten een keuze maken. Help jij ons kiezen? Hieronder hebben we de goede doelen - en wat team Pimm® per doel van plan is - voor je op een rijtje gezet. Stem via de link onder elk doel, of stem direct op je favoriete doel via deze link: De stemactie is inmiddels gesloten. Je kunt tot en met 7 april stemmen, dus wacht niet te lang. Voor het goede doel met de meeste stemmen zullen we ons 100% inzetten!

goed doel, mvo, pimm solutions

1. Café NL - Samen de Nederlandse taal oefenen
Het leren van een nieuwe taal en aarden in een vreemd land is niet makkelijk. Daarom verandert Café De Leeszaal in Rotterdam twee keer per week in Café NL: dé plek waar mensen vanuit de hele wereld samenkomen de Nederlandse taal te oefenen. Elise den Os leidt een lesgroep bestaande uit 19 hoogopgeleide vluchtelingen die naast hun lessen Nederlands graag ‘gewone gesprekken’ met Nederlandstaligen willen voeren. Om de taal beter te leren, maar ook om Nederland, Rotterdam en Rotterdammers beter te leren kennen. Iedereen die hen wil helpen hun Nederlands te verbeteren door middel van een leuk gesprek is van harte welkom om aan te schuiven.

Hoe wil Pimm® dit doel steunen?
Pimm® gaat een middag het Café NL bijwonen als vrijwilliger. Ons team gaat in gesprek met Rotterdammers die Nederlands willen leren of verbeteren, en een luisterend oor bieden. Er zal koffie gedronken worden, er kunnen spelletjes worden gespeeld en uiteraard goede gesprekken worden gevoerd. Het wordt een diverse, gezellige en leerzame dag!

goed doel, mvo, pimm

2. Ronald McDonald Huis Sophia – Een avondmaaltijd koken
Een nachtzoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan: juist wanneer ouders en kinderen elkaar het hardst nodig hebben is dit van onschatbare waarde. In het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van de kinderen die zijn opgenomen in het Erasmus MC Sophia. Het is een plek om toch dicht bij je kind te zijn, tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers.

Hoe wil Pimm® dit doel steunen?
Pimm gaat een avondmaaltijd koken voor de ongeveer 50 gasten van het huis. We zullen een menu bedenken, inkopen doen, bereiden en klaarzetten voor de gasten. De gasten zorgen gewoonlijk zelf voor eten, maar dat is vaak het opwarmen van een magnetronmaaltijd... Op deze dag nuttigen zij dus een heerlijke warme maaltijd gemaakt door ons!

goed doel, mvo, pimm

3. Logeerhuis De Buren - Een middag gezelligheid
Logeerhuis De Buren is er voor iedereen die na ziekte of opname in het ziekenhuis niet kan terugvallen op een eigen netwerk van familie, buren, vrienden of kennissen, terwijl zelfstandig wonen nog niet gaat. Bij De Buren zorgt een team van enthousiaste vrijwilligers voor een rustig, gezellig en comfortabel herstel en een fijne woonplek. Ook helpt het logeerhuis mantelzorgers die een korte adempauze nodig hebben door hun zorgtaken tijdelijk over te nemen.

Hoe wil Pimm® dit doel steunen?
Pimm® gaat een middagje vrijwilligerswerk doen in het logeerhuis. Samen met de begeleiding een stukje wandelen met bewoners die moeilijk ter been zijn (in een rolstoel zitten bijvoorbeeld), spelletjes spelen in de woonkamer en op kamerbezoek. Een middag vol gezelligheid, dus!

Hartelijk dank voor je stem!

download hier →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
PIMM op bezoek bij:Multi Flora! 🌸
lees verder    →
Deze geefmomenten komen er aan!
Zie hier welke Geefmomenten op de planning staan!
lees verder    →
Ben jij dit jaar het haasje om een paasattentie voor jouw collega's te kiezen?
Doe hier je inspiratie op voor een feestelijk Pasen!
lees verder    →
Een goed attentiebeleid, waar moet je beginnen?
Myrthe, Customer Success Manager bij Pimm®, vertelt jou wat een attentiebeleid is en waarom deze zo belangrijk is voor jouw organisatie.
lees verder    →
Werkkostenregeling (WKR) 2024: Hoe gebruik je het?
Hoe werkt het en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het je kort en krachtig uit!
lees verder    →
Het aantal leveranciers verminderen in 3 stappen
in 3 stappen.
lees verder    →