31
July
2019

De top 5 managementboeken, waar je direct de vruchten van plukt

Nu alle hitte records verbroken zijn, kunnen (en willen) we er niet meer omheen: de zomervakantie is hier! Hét moment om de zon of in dit geval de schaduw op te zoeken, met een goed boek. Ultiem bijkomen van de drukke maanden, want wij weten als geen ander hoe druk het kan zijn op Procurement afdelingen. In deze blog geven we je graag een aantal goede leestips mee, waar je zowel tijdens als na je zomervakantie iets aan hebt.

Deze tips voor relevante managementboeken kunnen je inspireren, om het – na je vakantie – eens heel anders aan te pakken. De ideeën die je het hele jaar al hebt nu echt op te gaan pakken, processen efficiënter in te richten of rust en ruimte te creëren in de altijd volgeplande werkweken. Hieronder vind je de top 5 managementboeken, die je hiermee kunnen helpen.

1. Superslapen– Floris Wouterson

Slaap is een absolute voorwaarde voor excellente prestaties. Wist je dat slaap zelfs belangrijker is dan eten en bewegen samen? Heb jij een veeleisende baan, ben je ondernemer of (top)sporter? Dan is het noodzakelijk dat je een goede nachtrust geniet. In Superslapen krijg je van Floris Wouterson een methode zonder radicale veranderingen, maar met kleine stapjes die grote effecten hebben. Met dit boek wordt ook jij een superslaper!

 

2. En nu weer aan het werk! – Jasper Meerding

In ‘En nu weer aan het werk!’ doet Jasper Meerding uit de doeken hoe je vergaderen efficiënt en boeiend kunt maken. Hiermee heeft Meerding van zijn grootste ergernis zijn levensmissie gemaakt: de wereld redden van slechte vergaderingen. Heb jij ook last van inefficiënte vergaderingen? Met dit boek wordt vergaderen weer leuk.

 

3. Hard gaan met de beste mensen – Van Duuren Management

Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. De makers van Sprout bieden met ´Hard gaan met de beste mensen´ een compacte gids voor ambitieuze ondernemers die sneller willen groeien. Daarvoor putten ze uit praktisch toepasbare wetenschappelijke inzichten en de nieuwste tools en methodes. Maar ook de oprichters van scaleupsals Swapfiets, Bynder en Voys leggen uit hoe zij succesvol zijn en blijven door vol in te zetten op een groeispirit in hun bedrijf.

 

4. Deep democracy – Jitske Kramer

Dit boek is geschreven voor mensen die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven nemen. Deep democracy biedt een andere manier van kijken naar groepsprocessen en een verrassend doeltreffende aanpak om deze zienswijze ook echt in de praktijk te brengen. Het boek wordt ook wel omschreven als de wijsheid van de minderheid.

 

5. Formule X – Rini van Solingen

‘Formule X’ van Jurriaan Kamer en Rinivan Solingen is een verhalend managementboek over snelheid, leiderschap en organisatieverandering. ‘Formule X’ vertelt het verhaal van Ronald Verhulst, directeur van een groot keukenbedrijf. Als het hem niet lukt de levertijd van de keukens drastisch te verkorten van twaalf tot twee weken, is hij zijn baan kwijt. Met vallen en opstaan versnelt hij stap voor stap zijn organisatie. Hij krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek in de vorm van advies van een F1-teambaas. Ronald voert de geleerde lessen uit de Formule 1 door, met een ware cultuuromslag tot gevolg. Inspirerend maar ook zeker een praktisch boek! 

Het lezen van een boek kan niet alleen zorgen voor ontspanning en rust, maar draagt ook bij aan een stukje persoonlijke ontwikkeling. Ontwikkeling die je in dit geval goed kan gebruiken op de werkvloer. Via de zakelijke cadeaushop van Pimm® koop je diverse items uit de tail spend van jouw organisatie centraal in via één platform, zo ook deze top 5 aan managementboeken.

Kopen jullie ook boeken in zonder contract? Vraag dan eens een gratis demo aan, wellicht kan dit namelijk slimmer via Pimm®.

download hier →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
PIMM op bezoek bij:Multi Flora! 🌸
lees verder    →
Deze geefmomenten komen er aan!
Zie hier welke Geefmomenten op de planning staan!
lees verder    →
Ben jij dit jaar het haasje om een paasattentie voor jouw collega's te kiezen?
Doe hier je inspiratie op voor een feestelijk Pasen!
lees verder    →
Een goed attentiebeleid, waar moet je beginnen?
Myrthe, Customer Success Manager bij Pimm®, vertelt jou wat een attentiebeleid is en waarom deze zo belangrijk is voor jouw organisatie.
lees verder    →
Werkkostenregeling (WKR) 2024: Hoe gebruik je het?
Hoe werkt het en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het je kort en krachtig uit!
lees verder    →
Het aantal leveranciers verminderen in 3 stappen
in 3 stappen.
lees verder    →