16
August
2016

Alternatieven voor de favoriete kantoortraktatie van Nederland

Een ongekend populaire traktatie is natuurlijk de logo slagroomtaart. Bij Pimm® kunnen we het weten, want per maand gaan er tientallen de deur uit. Niet geheel ongegrond natuurlijk, slagroomtaart is nu eenmaal erg lekker en leent zich goed voor het plaatsen van een logo of foto. Maar zijn er ook smakelijke alternatieven?

Alhoewel de slagroomtaart bij de mensen thuis moet concurreren met zelfgemaakte creaties gevonden op Pinterest, uitheemse patisserie of suikervrije traktaties, kun je er op zakelijk gebied toch niet omheen. Een logo slagroomtaart is er als beschuit met muisjes bij een geboorte: op bepaalde feestelijke momenten hoort het er gewoon bij. Niet zo gek ook: de taart leent zich perfect voor het plaatsen van een bedrijfslogo of een foto van de jubilaris. Gevolg is dat er maandelijks tientallen slagroomtaarten voor even zoveel kantoorvestigingen, of huisadressen - nu thuiswerken het nieuwe normaal is geworden - besteld worden…

We kunnen ons dus voorstellen dat je soms weleens trek hebt in iets anders. Bestaan er alternatieve traktaties die net zo lekker zijn, maar toch net even anders? Zeker! We hebben een top 5 voor je samengesteld, alle vijf zowel leuk voor op kantoor als om thuis te ontvangen:

1. Petit fours & tompoucen
Waarom één grote taart bestellen als je ook heel veel kleine taartjes kunt uitdelen? Ga voor petit fours: luchtige cakejes met een laagje room en een frisse fruitvulling, afgemaakt met chocolade: jum-mie. Of een klassieke tompouce, een heerlijke laag room tussen krokant bladerdeeg. Net als logo slagroomtaart zijn de petit fours en tompouces te personaliseren met een logo of leuke foto.

2. Macarons
Een wel heel bijzondere mijlpaal te vieren? Een luxe alternatieve traktatie voor slagroomtaart is de macaron. Twee koekjes van gemalen amandelen, suiker en opgeklopt eiwit, ertussen een laagje crème of jam. Verkrijgbaar in allerlei kleuren én de meest bijzondere smaken (wat dacht je van rozen, gezouten karamel, of lavendel?). De historie van deze gewilde Franse patisserie gaat zelfs helemaal terug tot 1533! 

Helemaal leuk: macarons in de huisstijlkleuren van jouw organisatie, evt. afgemaakt met een logo of foto.

3. Appeltaart
Een andere Hollandse favoriet: de appeltaart. De kruimelige bodem, de verwarmende combinatie van appel met kaneel… Er zijn maar weinig mensen die een stukje appeltaart kunnen afslaan. En wist je dat je ook bij deze taart een logo of foto kunt toevoegen?

4. Champagne, cava of prosecco
Iets minder voor de hand liggend, en zeer feestelijk: een glaasje bubbels om met z’n allen te proosten op een gewonnen award of andere bijzondere gebeurtenis (ook online mogelijk, natuurlijk). Tip: laat mini champagne flesjes en iets lekkers bezorgen bij je collega's, zodat successen alsnog worden gevierd. Weet je niet zeker hoe je de fles het beste opent zonder de helft op de vloerbedekking te knoeien? Check dan onze video!

5. Marsepeintaart
Als laatste misschien niet het meest spannende alternatief, maar toch nèt even anders: de marsepeintaart. Een strakke taart waarop een logo of foto goed tot zijn recht komt. Onder de marsepeinlaag zit luchtige cake en slagroom, dus als je bang bent dat iemand zijn wekelijkse portie slagroomtaart mist…

En waar bestel je dan al die taarten en bubbels?
In de Pimm® cadeaushop! Worden er in jouw organisatie ook maandelijks tientallen slagroomtaarten, gebakjes en ander lekkers besteld ter ere van jubilarissen, verjaardagen, nieuwe medewerkers of het vieren van mijlpalen, bij allerlei verschillende leveranciers? Lees dan meer over slim leveranciersmanagement van Pimm®.

Slim leveranciersmanagement >

download hier →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
Van wie maak jij een blij ei?
Op 9 en 10 april is het Pasen!
lees verder    →
De kracht van een compliment
lees hier waarom oprechte waardering belangrijk is!
lees verder    →
Een goed attentiebeleid, waar moet je beginnen?
Myrthe, Customer Success Manager bij Pimm®, vertelt jou wat een attentiebeleid is en waarom deze zo belangrijk is voor jouw organisatie.
lees verder    →
Pimm Solutions trekt investeerder Capital A aan voor volgende groeifase
lees verder    →
Hoe gebruik je de werkkostenregeling (WKR) in 2023?
Vind jij de regels rondom WKR ook zo ingewikkeld? Wij hebben de WKR-regels van 2023 op een rijtje gezet!
lees verder    →
Top 5 attenties om de goede voornemens te stimuleren
bekijk hier de leukste cadeaus voor een kickstart van 2023
lees verder    →