16
March
2021

[5 tips] Zo houd je het thuiswerken leuk

Wissel jij zonder enige moeite je pyjama in voor een professionele outfit? Zit jij elke dag op tijd in de ochtendmeeting? Lekker bezig! Jij hebt dat thuiswerken inmiddels aardig onder de knie!

De grote uitdaging is nu: hoe zorgen we dat thuiswerken leuk blijft? Vandaag op de Dag van de Thuiswerker bieden wij jou 5 tips om een thuiswerksleur te voorkomen en het maximale uit je thuiswerkdag te halen.

Tip 1: Een beetje variatie op z’n tijd

Om je creativiteit een flinke boost te geven, is het belangrijk om je hersenen steeds opnieuw te prikkelen. Wissel dat yoghurtje eens in voor een royaal belegde pancake of je groene thee voor een voor jou nog onbekende theesmaak. Maak een middagwandeling op een plek waar je nog nooit geweest bent of doe je boodschappen in een winkeltje aan de andere kant van de stad.

Deze activiteiten zullen je hersenen resetten: hallo creativiteit, kom maar door met die nieuwe ideeën!

Tip 2: Laat jij de joggingsbroek vandaag in de kast hangen?

De weg van je bed naar je bureau is kort. Maar vergeet de afslag kledingkast niet. Een trainingsbroek en een T-shirt voelt misschien comfortabel, maar je kunt je daardoor ook loom of ongemotiveerd voelen.

Als je het moeilijk vindt om jezelf te motiveren om je 's ochtends klaar te maken, probeer dan je outfit de avond van tevoren klaar te leggen of plan een uitje in de middagpauze zodat je je wel moet aankleden.

Tip 3: Wees niet te streng voor jezelf

Plan je werkdag slim in. Weet wat je prioriteiten zijn en pak niet alles tegelijk aan. Hoe lang denk je ergens mee bezig te zijn? En waar werk je aan als je tijd over hebt? Overweeg bijvoorbeeld het volgende in je planning:

- Bepaal maximaal 2 prioriteiten voor de dag

- Plan je dag slim in - doe het moeilijke werk eerst

- Plan beloningen en pauzes gedurende de dag in

- Pak eens per week een compleet nieuwe taak op

Op deze manier sluit je de dag vast en zeker met een voldaan gevoel af!

Tip 4: Keukentafel, bar of bureau, welke plek kies jij vandaag?  

Ga eens aan de andere kant van de tafel zitten of werk een dagje in een andere kamer. Zo kijk je even op iets anders uit en dat levert dan weer creatieve prikkels op. Probeer niet te werken vanuit je bank of bed, maar vanuit een stoel en bureau. Zo vertel je jouw  hersenen dat het tijd is voor werk en niet voor ontspanning.

Extra tip: geef je ruimte een persoonlijk tintje met een leuke foto’s, je brengt er tenslotte veel tijd in door!

Tip 5: Houd die koffiepraat erin!

Als je fulltime thuiswerkt, probeer dan minstens een paar keer per week contact te houden met je collega’s via videogesprek of face to face (op afstand). En nee, probeer niet gelijk te beginnen over dat ene rapport wat af moet, maar neem eens goed de tijd voor elkaar. Wat kookt je collega vanavond? Hoe spendeert hij/zij de avonden thuis? Welk bordspel raad jij je collega aan?

Ook leuk om te doen: stuur eens een kleinigheidje of kaartje naar je collega op, om te laten weten dat je hem/haar waardeert. Zie hier de leukste cadeautips voor de thuiswerkers. Je zult zien, de verbinding met je collega wordt er ook op zakelijk vlak beter door!

Zo, met deze 5 tips heb je alles in huis om een echte thuiswerkkampioen te worden!

download hier →

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt! Je inschrijving is gelukt.
Oeps! Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
PIMM op bezoek bij:Multi Flora! 🌸
lees verder    →
Deze geefmomenten komen er aan!
Zie hier welke Geefmomenten op de planning staan!
lees verder    →
Ben jij dit jaar het haasje om een paasattentie voor jouw collega's te kiezen?
Doe hier je inspiratie op voor een feestelijk Pasen!
lees verder    →
Een goed attentiebeleid, waar moet je beginnen?
Myrthe, Customer Success Manager bij Pimm®, vertelt jou wat een attentiebeleid is en waarom deze zo belangrijk is voor jouw organisatie.
lees verder    →
Werkkostenregeling (WKR) 2024: Hoe gebruik je het?
Hoe werkt het en waar moet je rekening mee houden? Wij leggen het je kort en krachtig uit!
lees verder    →
Het aantal leveranciers verminderen in 3 stappen
in 3 stappen.
lees verder    →